News

Ringmusproject met kleuringgen van start.

De Vogelwacht heeft ruim 180 nestkasten rond en in Eastermar hangen. Daarin broeden ca 40 à 50 Ringmussen. Ringmussen hebben het in ons land erg moeilijk en gaan al jaren achteruit. Dat is niet het geval rond Eastermar. Over het leven van deze soort is nog weinig bekend. En waarom ze het zo goed doen bij Eastermar is al helemaal onbekend. Daarom startte de ringgroep een project om meer van deze mussensoort te weten te komen.

U kunt daarbij helpen. De jongen mussen zijn (en worden) namelijk de afgelopen(en komende) tijd geringd met kleurringen. Dit jaar worden de vogels geringd met aan de linkerpoot een gewone ring met erboven een blauw ringgetje en aan de rechterpoot een combinatie van twee ringgetjes die telkens een andere kleur hebben.

Mocht u zo’n gekleurringde vogel zien, dan willen wij graag weten waar en wanneer u deze zag en welke combinatie van ringgetjes de vogel(s) droeg(en). U kunt dat doorgeven via deze website (info vogelwacht.nl) maar ook sturen aan:  a.timmerman@zonnet.nl en/of germdevries@planet.nl

Veel van deze ringmussen komen ook graag op uw voedertafel en daar zijn de ringgetjes aan de poten vaak goed te zien. Alvast erg bedankt.